Bandleden


Ferry van Leeuwen 
Ferry Gijsbertus van Leeuwen (zanger, songwriter en gitarist), werd geboren op 17 september 1962 te Rotterdam. Hij was enig kind in een arbeidersgezin. Zijn vader werkte in de haven en zijn moeder was huisvrouw. Ferry deed de MAVO in Rotterdam, maar de HAVO maakte hij niet af. Zijn roeping lag in de muziek. In huize Van Leeuwen werd veel muziek gedraaid, en daardoor heeft Ferry op jonge leeftijd zijn muzikale gevoel kunnen ontwikkelen.
Toen hij zes was, begon hij liedjes mee te zingen. Dat zingen vond hij wel wat en in de brugklas stond hij met een zelfgemaakte microfoon van closetrollen en zilverpapier te playbacken

lees verder

Ton Dijkman
Geboortedatum: 22 augustus 1955

Ton is een van de meest gevraagde sessiedrummers van Nederland. Ton's grote liefde is soul, maar door zijn veelzijdigheid werkt hij met uiteenlopende artiesten als Marco Borsato, Ruth Jacott, Jan Akkerman, Candy Dulfer, 3J's, Edsilia Rombley...
 
Ton gaat pas op zijn 17e drummen. Ton is een autodidact en gaat in verschillende bandjes spelen. In 1979 speelt Ton in de Dizzy Man's Band waarmee hij kan leven van de muziek. Zijn bijdragen zijn te horen op het album Golden Greats. In 1983 gaat Ton spelen in de groep Pick Pocket. Hij zingt en schrijft de liedjes
 
Lees verder

Tessa Boomkamp
(07-05-1977, Borne) is als drumster cum laude afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede. Had les van onder anderen Danny Sahupala (Marlayne) en Ton Dijkman (Borsato-band).

Nadat deze multi-instrumentaliste in meerdere regionaal bekende bands zong, werd ze na haar studie gevraagd te komen zingen en gitaar te spelen bij voormalig Songfestival-deelneemster Marlayne. Vervolgens beleefde Tessa een bliksemcarrière. Ze zingt en speelt gitaar bij Marco Borsato en toert met Normaal. Verder drumt ze onder meer bij Girls Wanna Have Fun, Werring, Time Bandits, Sita en deed ze sessiewerk bij onder meer Ten Sharp. In juli 2005 maakte ze haar solodebuut met het album ‘Alone’

Rob Winter
Rob (Tanger (Marokko), 30 april 1959) speelt al vanaf heel jonge leeftijd in diverse bandjes. Zijn eerste echte band was de Howling Hurricane, waar hij o.a. met Angela Groothuizen speelde. Toen Angela naar de Dolly Dots ging, betekende dat voor Rob ook nieuwe uitdagingen aannemen. Zo speelde hij o.a. bij Toontje Lager, Robby Valentine en ook bij Kayak. Rob zijn grote voorbeeld is Brian May, van Queen.
 
Lees verder
 
Nick Bult
(Emmen, 24 november 1967) heeft in 2006 zijn intrede gemaakt in Marco’s band tijdens Symphonica in Rosso. Velen onder jullie kennen Nick al langer dan vandaag, want niet alleen is hij een gewaardeerd muzikant bij de Memoriesband en Venice, ook heb je hem o.a. bij Ten Sharp en René Froger kunnen horen spelen.
 
Daarnaast viel Nick al een paar keer in tijdens besloten feesten als Tessa of Lodewijk andere verplichtingen hadden en ook de plek van Jeroen kon Nick invullen. Nick had zo'n toegevoegde waarde dat Marco hem gevraagd heeft of hij niet mee op tour wilde tijdens Symphonica in Rosso, en dat wilde hij wel.

Giovanni Caminita
(Palermo (Italië), 29 november 1964) heeft de eerste achttien jaar van zijn leven in Italië gewoond, maar toen zijn muzikale vader in 1983 een contract kreeg aangeboden om drie maanden in Nederland te spelen vertrok het gezin naar Nederland. Door het succes werd deze periode langer, en verbleven ze een aantal jaar in Nederland. Na een tussenstop in 1989 van een jaar in Italië waarin Giovanni heimwee kreeg naar Nederland, besloot hij voorgoed in Nederland te blijven. Basgitaar speelt hij vanaf zijn vroege jeugd.

Eric van de Bovenkamp 
30 september 1968)

Lo van Gorp
(Monster, 11 december 1973) zong als kind al de hele dag door. Zonder er bij te hoeven nadenken zong hij alles wat los en vast zat. Zijn vader draaide graag klassieke muziek en zijn moeder zong ook de hele dag, waardoor Lo eigenlijk altijd wel muziek om zich heen had.

Verder had de familie van Gorp geen muzikale achtergrond, dus de keuze van Lo om op zijn dertiende saxofoon te gaan spelen kwam eigenlijk uit het niets. Lo nam les op de muziekschool in Leiden en al snel begon muziek een steeds grotere rol in zijn leven te spelen. Natuurlijk zat hij in verschillende bandjes, eerst puur voor de hobby, maar later ook professioneel, en na het behalen van zijn middelbare schooldiploma werd het tijd om een keuze te maken.

Jeroen Rietbergen
(Vlissingen, 19 april 1971) was tien toen hij graag op pianoles wilde en na de 'havo voor muziek en dans' is hij naar het conservatorium gegaan. Hoewel veel muzikanten hier gillend vandaan rennen, pakte Jeroen het anders aan. Hij werd van het conservatorium gestuurd omdat hij te veel speelde en te weinig studeerde.
 
Aii, dat schijnt niet te mogen. Toch heeft het weinig schade aangericht, want Jeroen heeft vanaf zijn zestiende in verschillende bandjes gezeten, waaronder Jan Akkerman maar de afgelopen jaren ook twee jaar bij Ruth Jacqot en twee jaar bij Candy Dulfer.

Kees ten Dam
(Almelo, 1 april 1956) groeide samen met zijn twee broers en drie zussen op in Almelo, in een gezin waar muziek een deel van de opvoeding was. Na de lagere school en de HAVO ging hij op kamers om naar het Conservatorium te gaan. Inmiddels is Kees de vaste saxofonist van Marco, en werkt hij al met hem samen vanaf de allereerste (Italiaanse) CD. Altijd saxofoon willen spelen, Kees? 'Nou… het liefste wilde ik drummen, maar mijn vader vond dat ik eerst maar eens een echt instrument moest leren! Maar wel is het zo, dat toen ik klein was, en ik soms iets uit mocht zoeken op de markt ofzo, ik altijd een speelgoedsaxofoontje nam

Sandra Sahupala
(Almelo, 23 januari 1962) is opgegroeid in de Zaanstreek, in een heel warm gezin. Haar vader is een Molukker en haar moeder is Indonesisch, dat verklaart ook meteen het prachtige kleurtje van Sandra en haar mooie haar. Sandra heeft een broer en ook een zusje.

De vader van Sandra is ook muzikant geweest. Toen Sandra zestien was, kreeg ze konga's van haar vader. Haar interesse voor dit en aanverwante instrumenten was meteen gewekt.